Altijd inzicht in onze voorraad
Eerlijk advies van onze experts
3.000 m2 showtuin
Online bestellen

Talen Buitenmeubelen

Talen Buitenmeubelen is een Nederlands bedrijf dat gespecialiseerd is in de productie van kwalitatief hoogwaardige buitenmeubelen. Het bedrijf is opgericht in 1976 en heeft sindsdien een goede reputatie opgebouwd op het gebied van design, kwaliteit en service. Sinds 1988 produceren zij hun meubels in eigen fabriek in Staphorst. Talen Buitenmeubelen heeft een breed assortiment aan meubelen voor buiten, waaronder tuinstoelen, tuintafels, tuinbanken, bloembakken, picknicktafels etc. De meubelen zijn verkrijgbaar in verschillende materialen, zoals geïmpregneerd Noord-Europees FSC-vurenhout en hardhout FSC. Het hout dat gebruikt wordt is al sinds 2010 FSC® gecertificeerd, dit betekent dat het hout afkomstig is van gereguleerde kap en door nieuwe aanplant bossen in stand gehouden worden. De mooie kenmerken van Noord-Europees Naaldhout zijn:

  • Noord-Europese naaldhout heeft kleine gezonde noesten. Naast de mooie uitstraling die deze noesten het hout geven, zitten ze vast in het hout, ook daar waar tijdens bewerking door een noest heen is gezaagd, blijft het deel van de noest dat achterblijft vast in het hout zitten.
  • Noord-Europees naaldhout heeft een langzame groei, dat is herkenbaar aan de dichtheid van de jaarringen en de mooie, rechtlijnige structuur van de houtnerf. Door de langzame groei blijft het hout jarenlang recht omdat het minder gevoelig is voor werking.

Duurzaamheid en hoge kwaliteit

Het bedrijf hecht veel waarde aan duurzaamheid en maakt dan ook gebruik van milieuvriendelijke productiemethoden en materialen. Om het hout zo lang mogelijk te beschermen en dus een langere levensduur te verkrijgen wordt het hout onder druk en KOMO-keur geïmpregneerd. Het in dit proces gebruikte impregneermiddel Tanalith E heeft de volgende voordelen:

• Optimale en langdurige bescherming door impregneren onder vacuüm en druk.

• Zeer effectief middel dat aantasting van het hout door schimmels en insecten tegengaat.

• Ingebouwde waterafstoting Tanalith E – Extra (werkt als een soort wax).

• Milieuverantwoord product op waterbasis, bevat koper en effectieve organische biociden.

• Mooie, egale groene kleur die langzaam vergrijst.

De meubelen zijn uitgevoerd in landelijke stijl en hebben hun eigen unieke charme. De stoelen en banken zijn te completeren met bijpassende kussens in diverse kleuren. Bij Talen Buitenmeubelen wordt goed nagedacht om innovatieve en functionele ontwerpen te creëren die niet alleen mooi zijn, maar ook duurzaam, comfortabel en praktisch in gebruik.

Bekijk het Talen buitenmeubelen assortiment en bestel eenvoudig in onze webshop

Bekijk de online brochure van Talen BuitenmeubelenProducten van Talen Buitenmeubelen