Altijd inzicht in onze voorraad
Eerlijk advies van onze experts
3.000 m2 showtuin
Online bestellen

Buiten spelen

Wie een tuin heeft én een gezin, wil het liefste voor iedereen een lekker plekje. Door te kiezen voor een slimme indeling en de juiste materialen, wordt de tuin een plek voor het hele gezin. Met onze tips maakt u in een mum van tijd een kindvriendelijke tuin voor elke leeftijd.

Buiten spelen inspiratie opdoen?

Lekker buiten spelen!

De zandbak
In een kindvriendelijke tuin, mag een zandbak eigenlijk niet ontbreken. Makkelijk zelf te maken of kies voor een kant-en-klare variant. Beide versies staan binnen een uur in de tuin, zodat uw kinderen zorgeloos kunnen spelen. Het grote voordeel van een zelfgemaakte zandbak, is het zelf kunnen bepalen van de afmeting. Maak bijvoorbeeld een grotere zandbak, of een zandschip, zodat het ook leuk is voor oudere kinderen.

Geen doe-het-zelver? Iedereen kan onze kant-en-klare zandbakken monteren. Dankzij de bijgeleverde materialen en de duidelijke montagetekening, staat ook deze zandbak binnen korte tijd. Het enige dat nog ontbreekt, is het speelzand, maar dat kunt u makkelijk mee bestellen of ophalen.

De speeltoren
Breng de tuin naar een niveau hoger met een speeltoren. Oudere kinderen hun hart ophalen met een speeltoren. Klimmen, slingeren en glijden: alles is mogelijk. Ook hierbij kunt u kiezen uit een kant-en-klare of een zelfgemaakte speeltoren. Zelf een speeltoren bouwen geeft de mogelijkheid deze af te stemmen op de wensen van de kinderen. Planken, palen en regelwerk zijn uit voorraad leverbaar, waardoor u direct aan de slag kunt. De kant-en-klare bouwpakketten voor speeltorens bestaan uit montagetekeningen en alle bevestigingsmateriaal, ook hiermee kunt u dus direct aan de slag.

Wat de speeltorens extra leuk maakt, zijn de uitbreidingsmogelijkheden. Een stuur, een schommel, een uitkijktoren, een touwladder of klimstenen. Leuk om de kinderen te verrassen en de klimtoren elke keer weer anders te maken.

Schommel erop los
Een schommel wordt vaak toegevoegd aan een speeltoren. Natuurlijk is het ook mogelijk om een op zichzelf staande schommel te plaatsen in de tuin. Saai is het zeker niet. Er is genoeg keuze uit schommelaccessoires: trapezes, klimtouwen, ringen en zelfs speciale babyschommels. Wissel makkelijk af en het plezier begint opnieuw!

Denk eraan om bij het plaatsen van schommels grondankers te gebruiken. Zo blijft de schommel stevig op zijn plek staan. Dit geldt voor zowel gazon als rubberen tegels als ondergrond. Bij rubberen tegels heeft u geen last van kale plekken in het gazon. Het scheelt uiteraard ook het maaien van gras.

Picknick in de tuin
Kinderen nemen graag een voorbeeld aan hun ouders. Hoe leuk is het om hen een eigen plekje te geven in de tuin? Zo kunnen zij aan hun eigen picknicktafel of op een bankje chillen met elkaar.

Persoonlijke tuin
Maakt u gebruik van onze tips? Dan bent u niet alleen verzekerd van een kindvriendelijke tuin, maar ook van woongenot. De schommels en speeltorens zijn geïmpregneerd, waardoor u niet meer hoeft te schilderen voor een lange levensduur. Wilt u toch wat kleur geven aan uw tuin? Dan is een gekleurde zandbak, een blauwe schommel of een knalrode glijbaan altijd nog een optie. Wat u ook kiest: het is gegarandeerd een tuin voor het hele gezin!

Deskundige service

Vindt u het lastig om een keuze te maken uit alle opties? Dan helpen wij graag. Onze specialisten kunnen u informeren over alle opties en de mogelijkheden.

Wilt u een afspraak maken?
0575 551217
info@weulenkranenbarg.nl