Altijd inzicht in onze voorraad
Eerlijk advies van onze experts
3.000 m2 showtuin
Online bestellen

Overkapping

Uw tuin richt u het liefste in naar eigen smaak, wensen en noodzaak. Denk aan een speeltoren voor de kinderen, een buitenkeuken, een veranda en een gazon met heerlijke ligstoelen. Kunt u het zich al inbeelden? Naast het visuele aspect, is het ook verstandig om na te denken over het praktische aspect. Waar laat u de BBQ en de ligstoelen als de zomer voorbij is? Misschien heeft u een ruime berging waarin u nu de spullen netjes opruimt. Toch weet u zelf; bijna ongemerkt komen er toch meer spullen bij die ook opgeruimd moeten worden. Tuingereedschap, stoelkussens, een grasmaaier…

Overkapping inspiratie opdoen?

Blokhut, overkapping of tuinkamer: extra ruimte op afroep.

Extra ruimte met een blokhut
Een blokhut is dus helemaal geen gek idee. Er zijn vele opties mogelijk om ook de blokhut te laten voldoen aan uw smaak. Neem bijvoorbeeld het dak. Dit kan een zadeldak, plat dak of lessenaar dak zijn. Ook voor de deuren zijn er verschillende keuzes mogelijk, zoals een enkele deur of een dubbele deur. Bedenk van tevoren wat u wilt opruimen in de blokhut. Een dubbele deur is bijvoorbeeld handig als de grasmaaier in de blokhut wordt opgeslagen.

Geïmpregneerd of toch niet?
Een onbehandelde blokhut kan aangepast worden naar de huidige tuininrichting. Kies zelf een beits in de gewenste kleur en geef uw blokhut een persoonlijk tintje. Geïmpregneerde blokhutten zijn al behandeld en hoeven niet meer gebeitst te worden voor een langere levensduur. Na verloop van tijd zal de blokhut vergrijzen. Uiteraard kan deze dan alsnog de gewenste kleur krijgen.

Monteren van de blokhut
Bij het monteren van een blokhut is het van belang dat er geen vocht bij de blokhut kan komen. Door gebruik te maken van een plateau enkele centimeters boven de grond en deze in te tegelen, wordt dit voorkomen. Verder zijn funderingstegels aan te raden, zodat optrekkend vocht niet in de wanden van de blokhut kan komen.

Snel aan de slag met een blokhut? De bouwpakketten worden geleverd inclusief opbouwtekening en bevestigingsmateriaal. Besteedt u de bouw liever uit? Dat is geen probleem. Tegen een meerprijs monteren wij voor u de blokhut.

Tuinkasten
Hebt u geen ruimte voor een blokhut in uw tuin, maar wilt u wel wat spullen kwijt? Denk dan eens aan een tuinkast. Een tuinkast is niet al te groot (max. 215 cm breed) en biedt ruimte aan uw tuingereedschap en speelgoed. Zo hebt u alles netjes uit het zicht. De verschillende modellen leveren wij als bouwpakket, inclusief bouwtekening en bevestigingsmaterialen. Ook kunt u de tuinkast aanpassen aan uw smaak, door deze te beitsen in een kleur die past bij uw tuininrichting.

Containerkasten
Containers zijn een noodzakelijk kwaad, maar niet bepaald aantrekkelijk. Wie een grote tuin heeft, kan de containers vaak uit het zicht plaatsen, maar met een kleinere tuin zijn het lelijke blikvangers. Zonde van uw mooi ingerichte tuin. Een houten containerkast werkt de containers netjes weg. Kies uw favoriete houtsoort, zet hem in elkaar en geef de containerkast een praktisch plekje. Het resultaat? Een strakke uitstraling, extra opbergruimte voor een mooie plant en de lelijke containers uit het zicht. Win-win dus!

Deskundige service

Vindt u het lastig om een keuze te maken uit alle opties? Dan helpen wij graag. Onze specialisten kunnen u informeren over alle opties en de mogelijkheden.

Wilt u een afspraak maken?
0575 551217
info@weulenkranenbarg.nl