Altijd inzicht in onze voorraad
Eerlijk advies van onze experts
3.000 m2 showtuin
Online bestellen

Vlonderdelen

Een vlonderterras ziet men in steeds meer tuinen terugkomen. Zeker wanneer er sprake is van een veranda, overkapping, vijver of jacuzzi in de tuin. Wij begrijpen dat! Een vlonderterras heeft een natuurlijke, warme uitstraling, ligt er strak bij, is veilig in combinatie met water en wordt in de zomerdag niet zo heet als bepaalde tegels. Daarnaast is het een mooi compromis tussen bestrating en gras: de natuurlijke uitstraling én u hebt er vrijwel geen omkijken naar. Wij hebben verschillende vlonderdelen in het assortiment. De vraag is: kiest u voor composiet of voor hout?

Vlonder inspiratie opdoen?

Composiet of hout?

Composiet
Composiet is een zéér onderhoudsvriendelijk product dat bestaat uit hars en houtpulp. Deze twee componenten worden verhit en vervolgens in de juiste vorm geperst. Waar composiet vroeger nog wel eens ‘plastic’ over kon komen, is het in de huidige tijd nauwelijks nog van hout te onderscheiden. Binnen ons assortiment hebben we verschillende lijnen. Deze lijnen hebben elk hun eigen look & feel, specificaties en prijs.

Bamboe, hardhout of zachthout
Wie toch liever voor echt hout gaat, heeft de keuze uit hardhout, zachthout of bamboe. Deze laatste is de afgelopen jaren opgekomen en lijkt haar plekje te hebben gevonden binnen het tuinassortiment. Bamboe planken worden gemaakt, door de vezels te strippen en vervolgens samen te persen. Leuk detail is dat de knopen, die zo kenmerkend zijn voor bamboe, hierdoor nog goed zichtbaar blijven.

Afhankelijk waar u de vlonder gaat leggen, kiest u voor hardhout of zachthout. Hardhout is ijzersterk en heeft een lange levensduur. De houtsoorten in ons assortiment zijn uitstekend voor de aanleg van een terras dat intensief zal worden gebruikt. Legt u een extra terrasje aan, wat zo nu en dan zal worden gebruikt, dan is zachthout een prima alternatief. Het gaat minder lang mee, maar daar is de prijs ook naar.

Fundering
Een ander belangrijk punt bij de aanleg van een vlonderterras is de fundering. Net als bij de bouw van een woning valt of staat de levensduur met een goede basis. Om die reden adviseren wij onderregels van hardhout of aluminium. Een andere tip: door worteldoek onder de vlonderdelen te leggen, wordt de hoeveelheid onkruid tot een minimum beperkt.

Deskundige service

Vindt u het lastig om een keuze te maken uit alle opties? Dan helpen wij graag. Onze specialisten kunnen u informeren over alle opties en de mogelijkheden.

Wilt u een afspraak maken?
0575 551217
info@weulenkranenbarg.nl