Altijd inzicht in onze voorraad
Eerlijk advies van onze experts
3.000 m2 showtuin
Online bestellen

Tuinpaden

Tuinpaden: ze maken de tuin optisch ruimer én zijn in veel gevallen heel praktisch. De aanleg van een tuinpad breekt de tuin in tweeën of zelfs in meerdere vlakken. Het biedt ruimte aan creativiteit en diversiteit. Zo kunt u bijvoorbeeld gras, terrastegels en een vlonderterras combineren.

Tuinpad inspiratie opdoen?

Zelf het tuinpad bepalen

Het aanleggen van tuinpaden kan op verschillende manieren; organisch of strak. En natuurlijk door u zelf of door een hovenier. Ook qua kosten zitten er verschillen. Met grind kan op een eenvoudige en budgetvriendelijke manier eenvoudig zelf een tuinpad worden aangelegd. U start met het bepalen van de vorm, legt vervolgens worteldoek en stort daar het grind of split op. Voor een extra strak effect kunt u gebruik maken van kantopsluiting. Kantopsluiting is verkrijgbaar in beton, sierbeton, kunststof, metaal en natuursteen en zorgt er gegarandeerd voor dat de inhoud op z’n plek blijft.

Strakke vormen
Wie liever een tuinpad van gebakken bestrating, natuursteen of betonklinkers legt, komt al snel uit op een strakke vorm. Om ervoor te zorgen dat het tuinpad ook strak ligt, moet er een goed zandbed worden aangelegd, dat vervolgens weer strak afgetrild moet worden. Ligt de bestrating van uw keuze er eenmaal in? Dan heeft het afhankelijk van de bestrating nog wat nazorg nodig. Voor de tegels en natuursteen volstaat het invegen van schoon polymeerzand, bestrating moet na het leggen nog afgetrild worden en vervolgens worden ingeveegd met zand.

Deskundige service

Vindt u het lastig om een keuze te maken uit alle opties? Dan helpen wij graag. Onze specialisten kunnen u informeren over alle opties en de mogelijkheden.

Wilt u een afspraak maken?
0575 551217
info@weulenkranenbarg.nl