Altijd inzicht in onze voorraad
Eerlijk advies van onze experts
3.000 m2 showtuin
Online bestellen

Schutting

De schutting. In de basis is het de afscheiding van uw tuin en zorgt het voor de benodigde privacy, maar het doet meer dan dat. Een schutting geeft namelijk vorm en uitstraling aan uw tuin. Net als de muren van uw woning, zijn schuttingen de muren van de buitenleefruimte. Ziet u uw tuin als verlengstuk van uw woning, dan doet u er goed aan om de stijl en de materialen van uw schutting af te stemmen op de rest van uw woning.

Schutting inspiratie opdoen?

Een beetje privacy a.u.b

Houten palen
Natuurlijk wilt u tegen een mooie schutting aankijken. Wij adviseren echter altijd dat een schutting in de eerste plaats stevig moet zijn. Hierdoor heeft u er lang plezier en weinig onderhoud van. Het valt of staat met het kiezen van de juiste palen. Er zijn verschillende kwaliteiten te onderscheiden, onder andere geïmpregneerde palen, hardhouten palen en Douglas palen. Douglas is minder duurzaam ondergronds, maar bovengronds is het juist een houtsoort dat erg hard is en daardoor lang meegaat. Geïmpregneerde palen zijn al behandeld, waardoor deze niet meer gebeitst hoeven te worden voor een langere levensduur. Voor ondergrondse palen die niet meer behandeld hoeven te worden, kiest u hardhouten palen of betonpalen. Betonpalen zijn als vanzelfsprekend de meest duurzame optie.

Houten palen impregneren
Om de levensduur van Douglas palen te vergroten, doet u er goed aan om deze palen te impregneren. Het gedeelte dat in de grond gezet wordt, schuurt u licht op en smeert het vervolgens in met rubber seal. Dit komt de levensduur van de palen gegarandeerd ten goede. De reeds geïmpregneerde palen hebben geen behandeling meer nodig. Deze verkopen wij kant-en-klaar en kunnen zo de grond in.

Betonpalen
Betonpalen zijn in twee kleuren beschikbaar; zwart en grijs. Daarnaast kunt u kiezen uit een afgeronde kop of een diamantkop. Afhankelijk van uw eigen smaak kiest u de betonpaal die past bij uw tuin. Liever geen beton of Douglas? Kies dan voor een Bangkirai hardhouten paal. Deze hardhouten palen hebben een levensduur van 15 tot 25 jaar, waardoor het een goed alternatief is voor de eerdergenoemde palen.

Schutting kiezen
Na het kiezen van de palen, is het tijd om de schutting zelf te kiezen. Gaat u voor hout, andere natuurlijke materialen, draadstaal of composiet? Wilgen, riet, heide of kokos zorgen voor complete privacy. Heeft u goed contact met de buren of wilt u de straat op kunnen kijken, dan is draadstaal in combinatie met mooie beplanting een goede keuze. Het beste van twee werelden krijgt u wanneer u kiest voor houten of composiet planken. Deze kunnen zowel horizontaal of verticaal, trapsgewijs, geplaatst worden. Afhankelijk van de afstand heeft u precies de hoeveelheid privacy die u wenst. Bijkomend voordeel is dat u nauwelijks onderhoud heeft.

Plaats de kwalitatieve schutting
Na het kiezen van de juiste materialen, vormen en stijl, is het tijd om uzelf de vraag te stellen: kant-en-klaar of liever zelf een schutting maken? Kiest u voor het gemak van kant-en-klare schuttingen? Deze zijn leverbaar in standaardafmetingen van 180x180 cm en makkelijk te monteren tussen verschillende type palen. Of maakt u liever zelf een schutting met losse planken? Denk er bij de losse planken ook aan om rekening te houden met de levensduur. Het is natuurlijk wel zo handig als deze planken ongeveer even lang meegaan als de palen. Toch?

Deskundige service

Vindt u het lastig om een keuze te maken uit alle opties? Dan helpen wij graag. Onze specialisten kunnen u informeren over alle opties en de mogelijkheden.

Wilt u een afspraak maken?
0575 551217
info@weulenkranenbarg.nl