Altijd inzicht in onze voorraad
Eerlijk advies van onze experts
3.000 m2 showtuin
Online bestellen

Oprit

Wie de luxe heeft om de auto naast of voor het huis te zetten, wil dat wel graag op een manier doen die past bij de woning. Een oprit kan daarom op verschillende manieren aangelegd worden. Strak of juist landelijk. Eén ding is zeker: de ondergrond moet sterk genoeg zijn om één of meerdere auto’s te kunnen dragen. Laten wij daar nou verschillende opties voor hebben in ons assortiment.

Stevige oprit

Gezegd hebbende dat een oprit stevig moet zijn, zijn er verschillende zaken om rekening mee te houden. Denk bij het kiezen van de juiste bestrating aan dikte, de afmeting en de vorm. Vergeet voor het aanleggen de ondergrond en de kantopsluiting niet. Daar valt of staat de stevigheid mee.

Oprit inspiratie opdoen?

Oprit in alle soorten

Kleine, dikke bestrating

Er zijn verschillende opties voor een oprit, maar wat werkt het beste? Het antwoord is eenvoudig: kleine tegels, klinkers of grind. Die mooie grote tegels voor terrassen, werken helaas niet goed voor een oprit. Ze kunnen eenvoudig breken of gaan wippen, doordat het gewicht niet goed verdeeld wordt. Alle tegels of klinkers die kleiner zijn dan 20x30 cm zijn geschikt voor uw oprit. Nu u dat weet, is het ook goed om te bedenken dat de bestrating minimaal 6 cm dik moet zijn. Speelt u liever helemaal op safe? Dan raden wij klinkers en tegels van minimaal 8 cm aan.

Gebakken bestrating

De keuze voor uw opritbestrating lijkt nu wat beperkter, maar niets is minder waar. Gebakken bestrating heeft onze persoonlijke voorkeur. Het is ongelooflijk sterk, slijtvast en wordt met de jaren alleen maar mooier. Niet voor niets wordt hier in de wegenbouw ook veel gebruik van gemaakt. Een ander voordeel aan gebakken bestrating is dat er keuze is uit heel veel verschillende kleuren en kleurschakeringen. Hierdoor is de look & feel van uw oprit eenvoudig af te stemmen op uw woning. Of brengt u juist een mooi contrast aan.

Betonnen bestrating

Betonnen klinkers of tegels zijn een prima, goedkoper alternatief. Ook deze sierbestrating is verkrijgbaar in veel verschillende kleuren. Het nadeel van beton is dat het sneller slijt en meer onderhoud nodig heeft.

Oprit van grind

Tot slot wordt er veel gebruik gemaakt van grind of split bij het aanleggen van een oprit of zelfs oprijlaan. Het mooie aan deze natuurlijke materialen is dat het lang meegaat en enorm eenvoudig aan te leggen is.

Deskundige service

Vindt u het lastig om een keuze te maken uit alle opties? Dan helpen wij graag. Onze specialisten kunnen u informeren over alle opties en de mogelijkheden. Daarnaast kopen wij regelmatig partijen op, wat een interessante optie zou kunnen zijn voor u.

Wilt u een afspraak maken?
0575 551217
info@weulenkranenbarg.nl