Altijd inzicht in onze voorraad
Eerlijk advies van onze experts
3.000 m2 showtuin
Online bestellen

Een nieuw terras… Graag!

U weet het zeker; u wilt een (nieuw) terras. Een speciaal plekje om buiten te genieten. Groot genoeg voor de hele familie of juist een extra, intiem, zitplekje erbij. Wat voor soort terras het ook wordt, u heeft inspiratie, materialen en instructies nodig.

Terras inspiratie opdoen?

Inspiratie

Er zijn zoveel mogelijkheden als het om een terras gaat. Kom daarom langs in onze showtuin in Vorden om inspiratie op te doen. Liever digitaal? Dat kan ook. Op onze website vindt u verschillende voorbeelden om inspiratie op te doen. Door te kijken, te voelen en te ervaren, komt u er al snel achter wat u mooi vindt voor uw terras. Het is verstandig om daarbij rekening te houden met de effecten die maten en materialen in uw tuin hebben.

Materialen creëren een bepaalde stijl of sfeer, de maat bepaalt het totale effect van het terras. Verder spelen uiteraard ook kleur en budget een rol. Door de kiezen voor antraciet, krijgt het terras een strakke uitstraling. Een natuurlijke stijl wordt gemaakt met aardetinten. Met mediterrane tinten beleeft u het vakantiegevoel. Voor alle stijlen en sferen is in elke productgroep iets te vinden voor elk budget.

Materialen

Uw stijl gevonden? Dan komt het leukste, maar ook het lastigste deel: het kiezen van de materialen. Wilt u natuursteen, beton, keramisch of juist gebakken bestrating? Wilt u het in een stijl of juist contrasten aanbrengen? Houd ook rekening met het gebruik en de zonligging. Zo heeft natuursteen de eigenschap om erg warm te worden. Dat is voor kinderen en huisdieren niet erg fijn. De meest terrassen worden aangelegd met een combinatie van harde bestratingsmaterialen zoals klinkers en terrastegels. Deze zijn ook leverbaar als eenvoudige budget klinkers of tegels. Deze goedkopere variant is minstens zo mooi, maar verweert en verkleurt wel een stuk sneller dan een gecoate of geïmpregneerde tegel.

Groot versus klein

Door tegels in dezelfde stijl te kiezen als uw tuin, sluit alles mooi op elkaar aan. Wilt u juist contrasten? Kies dan voor verschillende materialen of afmetingen. Een romantische terras creëert u bijvoorbeeld door waalformaat stenen in ronde vormen te leggen. Een terras met deze kleine tegels vergt echter wel meer onderhoud, vanwege de hoeveelheid voegen en daarmee de hoeveelheid doorkomende onkruid.

Gebruik grotere tegels wanneer u een ruimtelijk effect wilt. De standaard afmeting is 60x60 cm. In deze afmeting is er enorm veel keuze in kleur en uitvoering. Wilt u een speels effect, kies dan voor wildverband. Dit zijn pakketten tegels met verschillende afmetingen. Toch liever dezelfde afmeting? Dan hebben we naast 60x60 ook 30x60, 50x50, 80x80 en zelfs 100x100 cm. Deze laatste is een enorme blikvanger. Dit formaat raden we echter alleen aan bij een royale tuin, omdat het de tuin optisch kleiner maakt.

Onderhoudsvriendelijk

De meest onderhoudsvriendelijke tegel is de keramische tegel. Kleurvast, maatvast, krasvast en makkelijk te reinigen. Keramische tegels zijn standaard 2 cm dik, waardoor ze een speciale ondergrond nodig hebben. Kiest u voor de GeoCeramica, Cerasun of Kera Twice, dan is dit niet nodig. Deze tegels hebben al een vaste onderlaag en kunnen zo gelegd worden.

Deskundige service

Vindt u het lastig om een keuze te maken uit alle opties? Dan helpen wij graag. Onze specialisten kunnen u informeren over alle opties en de mogelijkheden. Daarnaast kopen wij regelmatig partijen op, wat een interessante optie zou kunnen zijn voor u.

Wilt u een afspraak maken?
0575 551217
info@weulenkranenbarg.nl