Altijd inzicht in onze voorraad
Eerlijk advies van onze experts
3.000 m2 showtuin
Online bestellen

Culvita

Culvita is een potgrondmerk met meer dan 70 jaar ervaring. Ooit gestart met alleen potgrond en door de jaren uitgegroeid tot een totaalleverancier van potgrond, meststoffen, bodemverbeteraars en bodembedekkers. Door het gebruik van kunststof statiegeldpallets levert Culvita ook een bijdrage aan Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen. Daarnaast hebben zij diverse biologische producten in hun assortiment zoals biologische potgrond en biologische aanplantgrond.

Het assortiment van Culvita bestaat uit:

  • Potgrond
  • Meststof
  • Bodemverbeteraar
  • Bodembedekkers

Potgrond

Grond is grond zou je denken, toch is er voor verschillende soorten planten behoefte aan specifieke tuinaarde die bepaalde voedingsstoffen of zuurgraad heeft voor een optimale groei. Zo kies je voor Zuurminnende planten zoals Rododendron of heide voor een zuurdere grond dan voor vaste planten of rozen. Er zijn wel 11 verschillende soorten potgrond/tuinaarde.
Bekijk het assortiment potgrond in onze webshop 

Meststof

Meststoffen worden ingezet bij planten en gazons die extra voeding nodig hebben. Te denken valt aan kalk voor gazons of tuinplanten zoals Rododendrons en Hortensia’s. Hiervoor verwijzen wij u naar de Tuincentra met planten verkoop.

Bodemverbeteraars

Bodemverbeteraars worden ingezet voor het verbeteren van de structuur van de grond. Een goede structuur van de bodem heeft een positief effect op het wortelgestel van de planten en op het bodemleven. Hoe gezonder de bodem van de planten, hoe beter het resultaat! Turfstrooisel, hydrokorrels en compost zijn effectieve producten om de bodem te verbeteren.
Bekijk het assortiment bodemverbeteraars in onze webshop

Bodembedekkers

Om onkruidgroei te verminderen is het toepassen van een bodembedekker een optie. Door voor een natuurlijk materiaal te kiezen zoals boomschors of cacaodoppen verfraait u de bodem, voorkomt uitdroging van de grond en verbetert u tegelijkertijd de structuur in de bodem.
Bekijk het assortiment bodembedekkers in onze webshop

Bekijk de online brochure van Culvita


Producten van Culvita