Altijd inzicht in onze voorraad
Eerlijk advies van onze experts
3.000 m2 showtuin
Online bestellen

Felix Clercx

Het familiebedrijf Felix Clercx, ooit begonnen als zagerij in 1891, groeide in de jaren negentig uit tot een leverancier van duurzame en gecertificeerde hardhoutsoorten van legale oorsprong. In 2019 werd er nog een specialisme toegevoegd aan het bedrijf, het Composiethout. Opererend onder de naam FelixWood, is het bedrijf 100% toegewijd om enkel bosproducten te kopen die zijn geoogst, verwerkt, getransporteerd en verhandeld in overeenstemming met de wet en de regelgeving in het land van oorsprong evenals in de gehele toeleveringsketen. Hout- en/of houtproducten voor het FelixWood assortiment verschijnen uitsluitend volgens de richtlijnen van de Europese houtverordening (EUTR) op de Europese markt.

Het assortiment van Felix Clercx bestaat uit:

  • Hardhouten Constructiehout
  • Hardhouten Tuinschermen
  • Hardhouten Gevelbekleding
  • Composiet (Fiberon, Fiberdeck)

Hardhouten Constructiehout

Het hardhouten constructiehout van Felix Clercx bestaat uit verschillende soorten, elk met hun eigen specifieke eigenschappen. Tiara, Bamboe Samba, Bamboe Melody, Kapur, Robinia, Thermo grenen, Afrikulu en Bangkirai. Bij Weulen Kranenbarg ligt voornamelijk Bangkirai op voorraad aangevuld met Afrikulu. Bangkirai is zeer duurzaam met een levensduur van 20 tot 25 jaar, heeft een mooie geelbruine kleur, is hard, slijtvast en goed te bewerken. Daarnaast is de ervaring dat dit hardhouttype minder last heeft van werking t.o.v. bijvoorbeeld Azobé. Het assortiment bestaat uit terrasplanken, schuttingplanken, rabatdelen, palen en onderregels.
Bekijk het assortiment hardhouten Constructiehout in onze webshop

Hardhouten Tuinschermen

De Hardhouten tuinschermen van Felix Clercx zijn er van traditioneel tot modern. Binnen de diverse collecties kunnen diverse schuttingschermen gecombineerd worden. De Tuinschermen zijn veelal horizontaal als verticaal te gebruiken en hebben een luxueuze uitstraling. De collectie bestaat uit: Elegant, Charmant, Modern, Tradition (rabatsysteem) en Trellissen. Bekijk het assortiment hardhouten Tuinschermen in onze webshop

Hardhouten Gevelbekleding

Met gevelbekleding van Felixwood is een onooglijke muur om te toveren in een prachtige wand met karakter en uitstraling. De diverse materiaal opties zoals hardhout, bamboe of Thermo-grenen, allen in diverse kleuren, zorgen voor iedere smaak voor de juiste match.
Bekijk het assortiment hardhouten gevelbekleding in onze webshop

Composiet

Composiet is een materiaal dat al jaren aan populariteit wint op de markt van composiet terrasvlonders en composiet schuttingen. Composiet planken bestaan uit twee delen, de inhoud bestaat uit een mix van hout en gerecycled plastic die rondom bedekt wordt met een dunne laag polyethyleen. Dit zorgt ervoor dat het product perfect waterdicht is en het voorkomt vochtophoping. Daarnaast voorkomt de beschermende laag het ontstaan van blijvende vlekken en behoudt de oorspronkelijke kleuren.

Fiberdeck®
is het merk voor co-extrusie composietplanken van zeer hoge kwaliteit en is gespecialiseerd in terrassen, tuinschermen en gevelbekleding. Fiberdeck wordt hoog gewaardeerd, mede dankzij de garantie van 20 jaar tegen vlekken en verkleuring.

Fiberon®
heeft composiet terrasplanken van hoogwaardige kwaliteit in diverse kleurstellingen, waarvan de houtlook varianten bijna niet van echt hout te onderscheiden zijn. Daarnaast geven zij 25 jaar garantie tegen vlekken en verkleuring.

Bekijk het assortiment composiet in onze webshop

Eenvoudige tool om zelf een schutting of vlonder samen te stellen

Ben je ook benieuwd naar de mogelijkheden voor een schutting of vlonderterras? Gebruik de handige configurators van Felixwood:

Zo kunt u uw idee goed visualiseren en krijgt u inzicht in de kosten van uw project.

Bekijk de online brochures van Felix Clercx


Producten van Felix Clercx